Bejegyzések
Cassiopeia prémium bor
Tudta, hogy a Cassiopeia csillagkép a novemberi éjszakai horizonton a legjobban este 9:00 órakor látható? Utat mutat az éjszakai vándoroknak és az ablakból kitekintő álmodozóknak. Cassiopeia, Cepheus etióp király felesége magát és leányát, Andromedát szebbnek tartotta, mint a tengeri nimfákat, a Nereidákat. A vérig sértett…
ElolvasomA borászati fémtartály funkciója és kialakítása
Önnek megvan az az élménye, hogy egy jóízű borkóstolást megelőzően behatóan megismerkedik a borászat gyártási folyamataival, kulisszatitkaival? Ha még nem járt nálunk és a jelenlegi egészségügyi helyzet javulási tendenciát mutat, örömmel látjuk, addig is online mesélünk róla. Alapvetés, hogy kiváló borokhoz kiváló infrastruktúra is (!)…
ElolvasomLepje meg magát luxus bortrezor bérleti szolgáltatással!
A jelenlegi körülmények között felértékelődik a „quality me time”, vagyis az az idő, amelyet lehetőleg olyan minőségben töltsünk, amely hozzánk méltó. Igaz ez arra is, hogy minőségi ételeket és italokat fogyasszunk és jól bánjunk saját magunkkal. Szerintünk a luxus a mindennapok örömében rejlik. Önnek már…
Elolvasom„Szép a borosüveg címkéje. De mit kell nézni rajta?”
Nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek új sorozatunk első cikke kapcsán, ugyanis olyan kérdéseket válaszolunk meg, melyek kifejezetten a „nem mertem feltenni, mert szerintem ciki” kérdéseken alapulnak. Lehet tőlünk bátran kérdezni, lelkesen válaszolunk, ugyanis ez az életünk és szenvedélyünk. A Jammertal Borbirtok prémium, világszinten jegyzett borokat…
ElolvasomHogyan tartsuk helyesen a borospoharat?
A rövid válasz: ahogyan szeretnénk. 🙂 Viszont bizonyos esetekben ne csodálkozzunk, ha a bennünket körülvevő környezetünk következtetéseket von le ebből borkulturális neveltetésünket illetően. Ha ez utóbbi esetleg nem volt teljeskörű, és elsősorban magunk miatt érdekes, hogy szól a protokoll, érdemes tovább olvasni. Alapszabály: a poharat minél kevesebb…
ElolvasomAz isteni vörösboros csokoládészuflé titka
Ezen a csípős, novemberi hétvégén lélekmelengető finomsággal készültünk, amelyet mellesleg a francia gasztronómia egyik csúcsának tartanak. Jó hírünk van: Ön is el tudja készíteni. Ha álmodozott valaha arról, hogy örömmel áldozna a home fine dining-nak, itt az alkalom, mert a sütemény látványra is csodálatos, pláne…
Elolvasom„Miért szaglásszák a borokat?”
Ismerik azt a helyzetet, amikor egy borász kissé tudálékosan analizálja a bort, de a hallgatóság füllel és aggyal kapaszkodik, hogy megértse, miről is van szó? Repkednek a szakzsargonok, eközben a vendégek feszült mosollyal szaglásszák a kínált bort? A minap egy baráti online kóstoláson egy ismerősünk…
ElolvasomVárni a szőlő átalakulását, és igazán szívből izgulni az élesztőkért
Hogyan befolyásolja a bor életét az összes apró döntés? Kiknek a véleményére érdemes figyelni, ha a keresletet vizsgáljuk? Mi kell egy prémium bor elkészítéséhez? Hogyan lehet a tradíciót és az innovációt ötvözni? A Jammertal Borbirtok főborászával, Kövesdi Zsófiával beszélgettünk. Jelenleg a Jammertal Borászat főborászaként melyek…
ElolvasomA borászatban csak akkor van fejlődés, ha mindenkor a legjobbra törekszünk
Beszélgetés Dr. Szűcs Róberttal, a villányi Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosával A borászat a sztereotípiák alapján egy romantikus szakma, a szőlő – hordó – lopó képe jelenik meg előttünk. Mit mutat a gyakorlat? A borászat – amennyiben a szőlőcukorból alkoholos ital erjesztése csupán a cél –…
Elolvasom