Ezen a csípős, novemberi hétvégén lélekmelengető finomsággal készültünk, amelyet mellesleg a francia gasztronómia egyik csúcsának tartanak. Jó hírünk van: Ön is el tudja készíteni. Ha álmodozott valaha arról, hogy örömmel áldozna a home fine dining-nak, itt az alkalom, mert a sütemény látványra is csodálatos, pláne…
Ismerik azt a helyzetet, amikor egy borász kissé tudálékosan analizálja a bort, de a hallgatóság füllel és aggyal kapaszkodik, hogy megértse, miről is van szó? Repkednek a szakzsargonok, eközben a vendégek feszült mosollyal szaglásszák a kínált bort? A minap egy baráti online kóstoláson egy ismerősünk…
Beszélgetés Dr. Szűcs Róberttal, a villányi Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosával A borászat a sztereotípiák alapján egy romantikus szakma, a szőlő – hordó – lopó képe jelenik meg előttünk. Mit mutat a gyakorlat? A borászat – amennyiben a szőlőcukorból alkoholos ital erjesztése csupán a cél –…
Szeretettel üdvözöljük a Jammertal Borbirtok blogján. Blogunkban prémium minőségű borokról, kulissza-titkokról, szépségről, ízlésről, gasztronómiáról, valamint a mindennapok örömeiben fellelhető luxusról szeretnénk gondolatokat megosztani. Fedezze fel azt a rengeteg izgalmas szépséget, melyet szerencsés csillagzat alatt született boraink nyújtani képesek Önnek. A villányi borvidék világviszonylatban is ritka…