Nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek új sorozatunk első cikke kapcsán, ugyanis olyan kérdéseket válaszolunk meg, melyek kifejezetten a „nem mertem feltenni, mert szerintem ciki” kérdéseken alapulnak. Lehet tőlünk bátran kérdezni, lelkesen válaszolunk, ugyanis ez az életünk és szenvedélyünk. A Jammertal Borbirtok prémium, világszinten jegyzett borokat…
A rövid válasz: ahogyan szeretnénk. 🙂 Viszont bizonyos esetekben ne csodálkozzunk, ha a bennünket körülvevő környezetünk következtetéseket von le ebből borkulturális neveltetésünket illetően. Ha ez utóbbi esetleg nem volt teljeskörű, és elsősorban magunk miatt érdekes, hogy szól a protokoll, érdemes tovább olvasni. Alapszabály: a poharat minél kevesebb…
Ismerik azt a helyzetet, amikor egy borász kissé tudálékosan analizálja a bort, de a hallgatóság füllel és aggyal kapaszkodik, hogy megértse, miről is van szó? Repkednek a szakzsargonok, eközben a vendégek feszült mosollyal szaglásszák a kínált bort? A minap egy baráti online kóstoláson egy ismerősünk…
Hogyan befolyásolja a bor életét az összes apró döntés? Kiknek a véleményére érdemes figyelni, ha a keresletet vizsgáljuk? Mi kell egy prémium bor elkészítéséhez? Hogyan lehet a tradíciót és az innovációt ötvözni? A Jammertal Borbirtok főborászával, Kövesdi Zsófiával beszélgettünk. Jelenleg a Jammertal Borászat főborászaként melyek…
Beszélgetés Dr. Szűcs Róberttal, a villányi Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosával A borászat a sztereotípiák alapján egy romantikus szakma, a szőlő – hordó – lopó képe jelenik meg előttünk. Mit mutat a gyakorlat? A borászat – amennyiben a szőlőcukorból alkoholos ital erjesztése csupán a cél –…