Fém erjesztőtartályok
Az erjesztőtartályok a cefre kierjesztésére szolgálnak, és úgy vannak kialakítva, hogy az erjedés végén a törkölyt ki lehessen szedni a tartályból.
A cefre a forrásban lévő bor, szőlőhéj és szőlőmag összessége.
A törköly a szőlőhéj- és mag maradványok tömege.
A JBB fém erjesztőtartályai teljesen automatizáltak, ami lehetővé teszi az erjedés folyamatának precíz kontrollálását.
Minden egyes tartály hidraulikus csömöszölővel és automata szivattyúval van ellátva, melyek segítségével teljes mértékben homogenizálni tudjuk az erjedő tételünket, és optimalizáljuk a kívánt szín-és tannin mennyiség is.
Csömöszölés az a folyamat, amikor a forrásban lévő bor felszínére felúszó törkölyt ( amit ilyenkor törkölykalapnak hívunk ) visszajuttassa a forrásban lévő borba. Ezt néhány óránként meg kell tenni a szín- és aromaanyagok optimális kinyerése céljából.
Fém erjesztőtartályaink duplafalúak, a két falréteg között hűtőfolyadék található. A keringő folyadék temperálásával tág hőmérséklet határok között irányíthatjuk az erjesztés folyamatát. A meleg hőmérséklet növeli, a hidegebb csökkenti az erjedés intenzitását. Az erjesztés egyik legnagyobb borász – szakmai kihívása az optimális erjesztési sebesség vezérlése.
Kitűnő borhoz kitűnő technológia szükséges. A magas technológia színvonal nem ellensége, hanem elválaszthatatlan barátja a jó borásznak.
fém erjesztőtartályok
fém erjesztőtarályok hidraulikus csömöszölővel
tartályvezérlés
***
Elérhetőségeink
Web: https://jbb.hu/
Webshop: https://jbb.hu/borok/
Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/
Címkék:
Legfrissebb bejegyzések
„Nem elég csupán néhány jó bort készíteni, évtizedeken át kell kiemelkedőt alkotni”
Kövesdi Zsófia hosszú évek óta a Jammertal Borbirtok meghatározó alakja. Kiemelkedő szakmai felkészültségének és a szőlő őszinte szeretetének köszönhetően olyan Nagyborokat alkot, melyek stabil helyet biztosítanak a birtoknak a világ közvetlen élvonalában. De melyek egy főborász vezérelvei? Mi szükséges a sikerhez? Egyáltalán: milyen személyiség bújik…
„Amit elvállalok, azt tűzön-vízen keresztül végigviszem”
Nagy Zsolt kulcsfontosságú szerepet tölt be a Jammertal Borbirtok életében. A villányi terroirt úgy ismeri, mint a tenyerét. Több évtizedes tapasztalata és a szőlő szeretete teszi őt azzá a szakemberré, aki az oltványok telepítésétől kezdve egészen Nagyborrá formálódásukig végigkíséri a folyamatokat. De hogyan válik valaki…
Milyen trendek formálják a Nagybort a jövőben?
Alapvetően fontos különválasztani, hogy mi az, amit többé – kevésbé képzett, magukat megmondó embernek gondoló blogger / boríró / borbiznisz környékén sertepertélő aktivisták próbálnak trendként beállítani és mi az, ami a borüzlettel naponta erős szakmai alapokon foglalkozó, gazdaságilag is érdekelt Nagybor termelők tartanak fontosnak. A…