Havas szőlőtőkék téli napsütésben
Üdvözlet az olvasóknak a Jammertal Borbirtokról!
Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlész
Siklósi merlot ültetvényünk, metszésre várva.
napsütéses tél a villányi borvidéken
alvó ültetvény
A metszés lombhullatás és rügyfakadás között bármikor elvégezhető, leszámítva az extrém hideg
időket.
a szőlész komolyan dolgozik
A kezdési időpont nagyban függ a megmetszendő területek nagyságától, és a borvidék klímájától.
A korai metszés korábbi rügyfakadáshoz vezet, tehát a szőlőnek összességében több ideje van az
érésre. Ugyanakkor a korai rügyfakadás következtében tavasszal a rügyek elfagyhatnak. Ezért
lehetőségtől függően a szőlők metszésének időpontját februárra időzítjük.
a borász pihen 😉
A téli időszakban is kívánatos a szőlők időnkénti ellenőrzése.
Ez az ültetvény már kitermelt kiváló, díjnyertes bort, ha van kedvük kipróbálni.
Cassiopeia Merlot 2012
Webshop: https://jbb.hu/termek/cassiopeia-merlot-2012/
Illatában szeder és málna, ízében földieper és cseresznye dominál. Gazdag gyümölcsössége mellett figyelemre méltóan friss. Kerek és teljes egyensúlyban lévő igazi nagy merlot elegáns lecsengéssel.
***
Elérhetőségeink
Web: https://jbb.hu/
Webshop: https://jbb.hu/borok/
Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/
***
A Jammertal Blog cikkei és fotói szerzői jogi védelem alá esnek, a felhasználásuk engedélyköteles: jbb@jbb.hu. Copyright Jammertal Borbirtok. Minden jog fenntartva.
Címkék:
Legfrissebb bejegyzések
„Nem elég csupán néhány jó bort készíteni, évtizedeken át kell kiemelkedőt alkotni”
Kövesdi Zsófia hosszú évek óta a Jammertal Borbirtok meghatározó alakja. Kiemelkedő szakmai felkészültségének és a szőlő őszinte szeretetének köszönhetően olyan Nagyborokat alkot, melyek stabil helyet biztosítanak a birtoknak a világ közvetlen élvonalában. De melyek egy főborász vezérelvei? Mi szükséges a sikerhez? Egyáltalán: milyen személyiség bújik…
„Amit elvállalok, azt tűzön-vízen keresztül végigviszem”
Nagy Zsolt kulcsfontosságú szerepet tölt be a Jammertal Borbirtok életében. A villányi terroirt úgy ismeri, mint a tenyerét. Több évtizedes tapasztalata és a szőlő szeretete teszi őt azzá a szakemberré, aki az oltványok telepítésétől kezdve egészen Nagyborrá formálódásukig végigkíséri a folyamatokat. De hogyan válik valaki…
Milyen trendek formálják a Nagybort a jövőben?
Alapvetően fontos különválasztani, hogy mi az, amit többé – kevésbé képzett, magukat megmondó embernek gondoló blogger / boríró / borbiznisz környékén sertepertélő aktivisták próbálnak trendként beállítani és mi az, ami a borüzlettel naponta erős szakmai alapokon foglalkozó, gazdaságilag is érdekelt Nagybor termelők tartanak fontosnak. A…