Sok kérdést kaptunk arról, mely időszak a legkritikusabb a borkészítést szempontjából. A válasz egyszerű: a borkészítés kritikus folyamatok láncolata. „Ceterum censeo” … kizárólag kiváló szőlőből van esélyünk kiváló bort készíteni. A jó évjárat sem garancia azonban semmire, ha nem várjuk ki türelmesen a szőlő optimális beérését….
„Cuvée”, „blend”, a németből ( „Verschnitt” ) rossz magyarítással átvett „vágott bor” mind ugyanarra utalnak: a borok házasítására. A házasítás legalább két bor keveréke, mely célja, hogy az eredeti alkotórészekhez képest egy érdekesebb / jobb / más típusú tétel jöjjön létre. Melyek is a fő…
Beszélgetés Dr. Szűcs Róberttal, a villányi Jammertal Borbirtok egyik tulajdonosával A borászat a sztereotípiák alapján egy romantikus szakma, a szőlő – hordó – lopó képe jelenik meg előttünk. Mit mutat a gyakorlat? A borászat – amennyiben a szőlőcukorból alkoholos ital erjesztése csupán a cél –…
A Jammertal Borbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Boraink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
ÜNNEPI NYITVATARTÁS🎄
JBB Látogatóközpont ünnepi nyitva tartása:
2025.12.20-án 20 óráig vagyunk nyitva 2025-ben utoljára.
2025.12.21. és 2026.01.31. között zárva leszünk.
JBB budaörsi Kiskereskedelmi Egységének ünnepi nyitva tartása:
2025.12.19. 15.00 óráig vagyunk nyitva.
2025.12.20 és 2026.01.04. között zárva leszünk.
JBB webshop: 2025-ben utolsó rendelési dátum:
személyes átvétel esetén (Budaörsön illetve Villányban) 2025.12.18. 16 óráig,
ettől eltérő átvételi mód esetén kérjük, hogy egyeztessenek Kollégáinkkal (minden rendelés kiszállítását megpróbáljuk megoldani, de a futárszolgálatok évvégi leterheltsége miatt mindenképp szükséges, hogy egyeztessünk).
2026-ban első rendelésfeldolgozási nap:
2026.01.06.
Köszönjük minden kedves Borvásárlónknak, hogy idén is a JBB borait választották felejthetetlen pillanataikhoz!