0

item(s)

Ft

Előjegyzés JBB Live Webshop

Sajtótájékoztató Villány – 2021.09.14.

Hazatért a világbajnok villányi bor

Szeptember 14-én a Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkozik be a hazai közönség előtt a friss „világbajnok” Cassiopeia Merlot 2015.

Az olimpia évében még az esemény után hónapokkal is óhatatlanul bevillanak a TV-ben látott felvételek, ahogy szurkolók hada várja a reptéren, hogy nyíljon az ajtó, megjelenjenek a frissensült bajnokok és kezdetét vehesse az ünneplés.

Valami hasonlóra készülnek 2021. szeptember 14-én Villányban, a Jammertal Borbirtok Látogatóközpontjában. A borászat Cassiopeia Merlot 2015 tételének első hivatalos hazai szereplésére kerül sor azután, hogy júliusban megszerezte a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenyén közel hét és félezer vörösbor közül kapta meg a legmagasabb pontszámot és vele a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitűntető címet – ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része.

A 2015-ös Cassiopeia Merlot szerencsés csillagzat alatt született. Ebben az évjáratban a körülmények (október közepéig pára- és csapadékmentes ősz) kifejezetten kedveztek a fajtának. A pincészet maximalizmusáról sokat elárul, hogy dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász mégis úgy döntöttek, amikor elkészül a bor, nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka ( Ultimate Selection ) , hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád ( Grand Selection ) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés azonban végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált. Az ilyen pozitív tapasztalatok miatt is ajánlja a birtok a nagy borainak bortrezorban, ideális körülmények között történő tárolását.

A tulajdonos kihangsúlyozta, a díj nemcsak számukra, de a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett.”

A díj természetesen a pincészetnek is visszaigazolás, hogy jó úton járnak. „Az élet bármely területén a sikerhez tehetség, az adott szakma anyanyelvi szintű ismerete, fantázia, és ami talán a legfontosabb, kitartás kell. Kitartás ahhoz, hogy végig vigyük azt, amiben hiszünk akkor is, ha az elismerés várat magára.”

A Jammertal Borbirtoknál az elismerés megérkezett, így most egy kicsit meg lehet állni, ünnepelni. Szeptember 14-én az ebéddel és pincebejárással egybekötött eseményen a „főszereplő” mellett bemutatkozik a Concours Mondial de Bruxelles-en idén szintén nagyarany- és aranyérmekkel díjazott Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is.

Azok pedig, akik – folytatva a sportos hasonlatot – otthon is szeretnék élvezni a világbajnok társaságát, már „ magnum „ palackos kiszerelésben is előjegyezhetik a 2015-ös Cassiopeia Merlot-t a Jammertal Borbirtok oldalán.

A Jammertal Borbirtokról: az éppen 20 éve, 2001-ben alapított Jammertal Borbirtok jelenleg 85 hektáron gazdálkodik, és évi félmillió palackot termel. A festői szépségű és különleges adottságokkal rendelkező villányi birtokközpont borászati munkáját a fiatal, mérhetetlenül tehetséges borászhölgy Kövesdi Zsófia vezeti, a tökéletes alapanyagokért Nagy Zsolt szőlész felel. A Jammertal Borbirok kereskedelmi márkái:

Wunderlich ( klasszikus kiskereskedelmi borok ), Jammertal ( prémium kiskereskedelmi borok), Cassiopeia ( válogatott, kimagasló évjáratú borok),  Koh-I-Noor ( különleges évjáratok különleges válogatásai ). A kísérleti jelleggel készült prémium tételek Ars Poetica néven kerülnek forgalomba.

Galéria

Oklevelek

Cassiopea Franc 2015

Cassiopeia MCS Achird 2016

Cassiopeia Merlot 2015

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022
X