0

item(s)

Ft

Előjegyzés JBB Live Webshop

Borászat

A Jammertal Borbirtok szőlőültetvényei a Villányi borvidék teljes K-Ny-i szélességében terülnek el Palkonyától Hegyszentmártonig. A teljes terület mészkő aljzatra rakódott löszös – agyagos összetételű, barna erdőtalajjal keveredve.

A szőlőskertek fennsíki és déli lejtőkön helyezkednek el. A hideg északi szelektől a pécsi és villányi kettős dombvonulatok védik őket. E sajátosság biztosítja a borvidék egyedi szubmediterrán mikroklímáját.

A bordói fajtákra koncentrálunk, mert kitűnően illenek a terroir-hoz.

Ültetvényeink 85 %-át cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot alkotja. A fennmaradó 15 % nagy része kékfrankos, de pinot noir, syrah és portugieser is megtalálható a portfoliónkban.

Kimagasló szőlő-alapanyagaink 85 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeinkről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóink mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényei gondoskodnak számunkra további nagyon magas minőségű kékszőlőről. E szőlőtermelők ellenőrzötten ugyanolyan szigorú elvek alapján dolgoznak, mint a Jammertal Borbirtok.

Termőterületeink kiváló elhelyezkedése és optimális életkora teszi lehetővé a kimagasló minőségű vörösboraink megszületését. Egészségileg kifogástalan szőlőtőkéink életkora 95 % -ban 11 – 23 év közötti.

Területeink megművelése az elhelyezkedés miatt fegyelmezett logisztikai tervezést igényel. Egyes ültetvényeink a borászati központunktól 40 km-es távolságra helyezkednek el. Az ebből fakadó kényelmetlenségek, többletkiadások és többletmunka ellenére ez a tény biztosítja számunkra a sokszínűség előnyét. Bár kis borvidékről beszélünk, de a dűlők egymástól lévő távolsága az átlagosnál jóval több különleges borászati lehetőséget biztosít számunkra akár egy fajtán belül is. Ez az egyik alapja annak, hogy a világon elsők között teremthettük meg a prémium borok egyedi vásárlói igényekre szabásának lehetőségét, a designer borkészítést.

A számunkra megfelelő minőség elérésének rendkívüli a szőlészeti kézi munka igénye. Elengedhetetlen a megkívánt feladatok precíz elvégzésének szoros ellenőrzése. Ezek – együtt az erőteljes hozamkorlátozással – a világszínvonalú szőlészeti / borászati tevékenységünk sarokkövei.

Mindennapi kapcsolatunk a tőkékkel – természetesen a pincészet hasonló skrupulózus, minden részletre kiterjedő napi munkájával egyetemben – jeleníti meg az igazi kézművességet a borászatban.

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022
X