Az isteni vörösboros csokoládészuflé titka
- A titok a tojásfehérjében rejlik, amelybe levegőt juttatunk a folyamatos felveréssel és ez a levegő ideálisan a süteményt elkíséri a sütőig, majd ott a hő hatására felfújja azt. Gépi habverővel szemben ezúttal a kézit fogjuk javasolni a fehérjék folyamatos mozgásban tartása miatt.
- A másik titok, hogy a szuflétésztához apránként, óvatosan adagoljuk a tojásfehérjét.
- A harmadik titok a minimum 2 körben történő szufléforma vajazása cukor kíséretében, hogy elérjük a kívül kemény, belül omlós csoda-állagot.
200 gramm, azaz 2 tábla 70%-os étcsokoládé (mi most Lindt Excellence extra keserű étcsokoládét használtuk, egy tábla 100 gramm)
Elkészítési idő: kevesebb, mint 1 óra.
Elkészítés:
- A formákat közvetlenül a sütőrácsra tegyük.
- Alsó melegítést válasszunk.
- Tejcsokoládé nem jó, mert másodpercek alatt összeesik.
- Ne nyitogassuk az sütőajtót sütés közben. 🙂
- Isteni szilvalekvárral, fagylalttal, valamint gyümölccsel, gyümölcskompóttal tálalva is.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
***
Elérhetőségeink
Web: https://jbb.hu/
Webshop: https://jbb.hu/borok/
Kapcsolat: https://jbb.hu/kapcsolat/
Címkék:
Legfrissebb bejegyzések
Nemzetközi sikersorozatunk töretlenül folytatódik
Az idei esztendő első harmadéve is igazolta, hogy nemzetközi szinten a magyar vörösborászatok közül a legtöbb elismerést folyamatosan továbbra is a Jammertal Borbirtok tételei kapják. Sikereink kovácsai: Nagy Zsolt és Kövesdi Zsófia Ami a nemzetközi objektív megítélést illeti, egyértelműen kiemelkedünk a teljes hazai vörösboros mezőnyből….
Villány tesz bennünket naggyá!
Elsősorban azt, aki él, és nem visszaél a világszínvonalú villányi kékszőlő terroir nyújtotta lehetőségekkel. A Villányi borvidék modern története finoman fogalmazva is tele van ellentmondásokkal. Nevezhetjük ezt „növekedési fájdalomnak” is, hiszen a felnőtté válás folyamata mindig nehéz. Viszont egy idő után fel kell nőni, akár…
Mennyire van bajban a (magyar) vörösbor?
Kezdjük a szőlővel Mivel a JBB vörösboros borászat (azért ne feledkezzünk meg Kövesdi Zsófia korszakos 2020-as évjáratú Ars Poetica Chardonnay tételéről, melynek folytatása a 2023-as évjáratból október körül kerül a piacra), írásunk nagyrészt a kékszőlő / vörösbor problémáival foglalkozik. Ezek viszont alaposan beágyazódtak az általános…