Borbirtok

Nézz körül nálunk!

Ismerd meg borbirtokunkat, ahol a Nagybort készítjük!

Nézz körül nálunk!

Ismerd meg borbirtokunkat, ahol a Nagybort készítjük!

Cassiopeia
Nagybor

Cassiopeia

A Nagybor mindenkié.
Aki szereti az életet, aki szereti a jót, 
nem is kívánhat kevesebbet magának. 
Egy borszerető embernek a Nagybor 
a szép élet része.

Nem vagyunk egyformák. Ahány ember, annyi ízlés. Magunk részéről mindent megteszünk, hogy mindenki megtalálja kínálatunkban a neki tetsző Nagybort.

Vásárlás

BORÁSZAT

A NAGYBOR már benne van a szőlőben, mi csak engedjük kiteljesedni.

Borászatunk a legkíméletesebben bánik a szőlő-alapanyaggal. Technológiai hátterünket arra használjuk, hogy minél természetesebben alakulhasson át az átütő erejű szőlő a legfinomabb borokká.

A szőlőválogatástól a bogyózáson át a préselésig minden eszközünk a bor tisztaságának és minőségének megőrzését szolgálja.

Tökéletes ellenőrzés alatt tartott erjesztés

A hőmérséklet-vezérelt és a többféle erjesztési módszert lehetővé tevő fa és fém erjesztőtartályaink megengedik számunkra, hogy minden beérkező szőlőt a számára optimális módon dolgozzunk fel.

Gondosan megválogatott hordók

Minden bor egyéniség. Az érlelés során kulcsfontosságú, hogy hozzájuk illő kishordót válasszunk.
Francia, magyar és amerikai tölgyből készült, többféle pörkölésű 225 és 500 literes hordók segítenek a NAGYBOR kialakításában.

SZŐLŐBIRTOK

Sajátos karakterek

Szőlőültetvényeink a Villányi borvidék teljes K-Ny-i szélességében elterülnek Palkonyától Hegyszentmártonig.

Bár viszonylag kis borvidékről beszélünk, dűlőink egymástól lévő távolsága az átlagosnál jóval több különleges borászati lehetőséget biztosít számunkra akár egy fajtán belül is.  Mindegyik külön álló terület egy-egy mikrokozmosz, ezért mindegyiküket egyéni igényeikre, jellegzetességeikre szabottan gondozzuk, így biztosítva azt, hogy kifejthessék sajátos karakterüket.

Bordói fajták

Ültetvényeinken döntően a terroirhoz tökéletesen illő bordói fajtákra – cabernet franc, cabernet sauvignon 
és merlot – koncentrálunk, ezek foglalják el területeink 85%-át.


A fennmaradó területen főleg pinot noir és kékfrankos, kisebb részben portugieser és syrah fajtákat gondozunk.

Sarokköveink

A számunkra elvárt minőség elérésének rendkívül magas 
a szőlészeti kézi munka igénye. Ez a munka szakértelmet, odafigyelést és precizitást igényel.


A gondosan, aprólékos figyelemmel elvégzett feladatok, 
a folyamatos ellenőrzés és az erőteljes hozamkorlátozás együtt alapozzák meg világszínvonalú szőlészeti 
és borászati tevékenységünket.

LÁTOGATÓKÖZPONT

Sokfunkciós épület a Jammertal-dűlő lábánál

Látogatóközpontunk a kivételes szépségű Jammertal-dűlőre tekint. A legkényesebb igényeket is kielégítő helyszín a borszerető látogatók számára.


Kivételes élményeket nyújtó Nagyborainkkal hozzájuk illő, méltó környezetben ismerkedhetnek meg a borbarátok. Spontán betérő vendégeinket péntektől vasárnapig tudjuk fogadni.

Előzetes bejelentkezés esetén viszont a hét bármely napján személyre szabott ajánlatokkal is rendelkezésre állunk.


Az idelátogatók szakértői segítséggel ismerkedhetnek meg Nagyborainkkal. Egyéni igények alapján gasztronómiai szolgáltatást is nyújtunk, és szívesen segítünk programokat összeállítani.

Exkluzív helyszín

Látogatóközpontunk ideális helyszíne kis létszámú baráti találkozóknak és céges összejöveteleknek egyaránt. Kialakítása és felszereltsége kifejezetten alkalmas nagyobb reprezentatív fogadások számára is, akár 180 főig.

Egyedülálló bortrezor

Azért építettük meg, hogy ügyfeleink Nagyborai ideális körülmények között érlelődjenek tovább. Hőmérséklet, páratartalom, tárolási mód. Mind-mind fontos a bor fejlődése szempontjából.



Az évjáratos Nagybor időutazás. Az tud megkóstolni egy különleges tételt mondjuk 2011-ből, akinek van ilyen bora. Akinek nincs, az ebből az élményből kimarad.  


Legfrissebb bejegyzések

„Amit elvállalok, azt tűzön-vízen keresztül végigviszem”

Nagy Zsolt kulcsfontosságú szerepet tölt be a Jammertal Borbirtok életében. A villányi terroirt úgy ismeri, mint a tenyerét. Több évtizedes tapasztalata és a szőlő szeretete teszi őt azzá a szakemberré, aki az oltványok telepítésétől kezdve egészen Nagyborrá formálódásukig végigkíséri a folyamatokat. De hogyan válik valaki…

Milyen trendek formálják a Nagybort a jövőben?

Alapvetően fontos különválasztani, hogy mi az, amit többé – kevésbé képzett, magukat megmondó embernek gondoló blogger / boríró / borbiznisz környékén sertepertélő aktivisták próbálnak trendként beállítani és mi az, ami a borüzlettel naponta erős szakmai alapokon foglalkozó, gazdaságilag is érdekelt Nagybor termelők tartanak fontosnak. A…

Nemzetközi sikersorozatunk töretlenül folytatódik

Az idei esztendő első harmadéve is igazolta, hogy nemzetközi szinten a magyar vörösborászatok közül a legtöbb elismerést folyamatosan továbbra is a Jammertal Borbirtok tételei kapják. Sikereink kovácsai: Nagy Zsolt és Kövesdi Zsófia Ami a nemzetközi objektív megítélést illeti, egyértelműen kiemelkedünk a teljes hazai vörösboros mezőnyből….