2021 nekünk és velünk együtt a magyar vörösbornak a nagy nemzetközi áttörés éve volt. A Concours Mondial de Bruxelles 2021 versenyen a vörösborok között elért abszolút világelsőségünk a Villányi borvidék adottságait megkérdőjelezhetetlenné tették. Bebizonyosodott, hogy az itteni terroir egy megfelelően felkészült borbirtok munkatársainak kiváló képességeivel…
Egy prémium bor címkéjének tervezése nagy kihívás több okból is. A címkének másodpercek alatt kell lenyűgöznie és eladnia. Olvasóink érdeklődtek új, különleges tételünk, az Ars Poetica Pinot Noir 2017 címkéjéről: ki készítette és hogyan zajlott az alkotói folyamat. Ezekre és a kapcsolódó kérdésekre maga a…
Egy hete örömmel adtuk hírül, hogy a Cassiopeia Franc 2015 tételünk Párizsban a Feminalise 2021 borversenyen aranyérmes lett. A borokat itt kizárólag női borászati szakemberek értékelik. Ennek apropóján az e heti Jammertal csütörtökre olyan borokból válogattunk össze egy kedvezményes csomagot, melyek hölgyvásárlóink kedvencei. Ha szeretné…
Közkívánatra egy gourmet különlegességgel készültünk. Az alábbi promóciónk csütörtökön 00:00 és 24:00 között érvényes minimum bruttó 20.000 Ft rendelés után. Az ajánlatban szereplő borok ünneppé varázsolhatnak bármilyen hétköznapot. Dőljön hátra egy fotelben, kóstolja meg a prémium borokat elidőzve, kényelmesen és élvezze azok kristálytiszta esszenciáit! „Comme…
Miért is ajánlatos, hogy egy kicsit mindig többet tudjunk a borról? Sok oka van. Többek között az is, hogy tanuljunk a múlt eseményeiből és értelmezni tudjuk a miérteket. Példaként hozzunk fel a közelmúltból egy nagy port felkeverő ügyet. „Brunellopoli”, avagy mi történt Montalcino-ban 2008. március…
A Jammertal Borbirtok lehetőséget teremtett arra, hogy egyéni vevők is saját igényeiknek megfelelő borokat állíthassanak össze. Ebbe a folyamatba személyesen is bevonjuk őket. Így, ha valaki saját képére formált világszínvonalú bort szeretne, melynek létrehozásában aktív szerepet játszott, nem kell egy borászatot felépítenie vagy vennie. Legyen…
Abban az örömben van részünk, hogy vásárlóink és olvasóink kommentelnek, kérdeznek és megtisztelnek minket a véleményükkel. Ezekből fogunk szemezgetni. Aladár, Kecskemétről A feleségemmel nyitottam ki a bort pénteken, egy téli hét levezetéséhez. Webshopból rendeltünk, feleségem blogposzt alapján döntött a kipróbálás mellett. Korábban már kóstoltunk néhány JBB…
A tudatos borkészítés alapja az alapanyagok részletekbe menő ismerete és rendszeres monitorozása. Ezen információk megszerzése irdatlan mennyiségű munkával és jó néhány mintavétellel jár. kishordós mintavétel A bort kóstolás előtt szobahőmérsékletre engedjük melegedni, így könnyebben észrevehetőek az esetleges borhibák. Lássuk, milyen információt szerezhetünk egy adott tétel…
Türelemmel. Ez az türelem annak szól, hogy nem kell mindent tudnunk, értenünk, megfejtenünk. Csak Ön van és a bor. Elvárásból keveset javaslunk, inkább igényeink legyenek. Megbecsüléssel. Vajon hány olyan italt vásárolunk nap mint nap, amelynek egy kortya 20 másodpercig tart, de az 3 évig készült?…