A Jammertal Borbirtok lehetőséget teremtett arra, hogy egyéni vevők is saját igényeiknek megfelelő borokat állíthassanak össze. Ebbe a folyamatba személyesen is bevonjuk őket. Így, ha valaki saját képére formált világszínvonalú bort szeretne, melynek létrehozásában aktív szerepet játszott, nem kell egy borászatot felépítenie vagy vennie. Legyen…
A prémium vörösborok készítésénél döntő jelentőségű a megfelelő hordóhasználat. A hordók típusa és minősége kritikus módon alakítja a bor tulajdonságait. A hordók beszerzése egy pincészetben minden évben egy jól átgondolt befektetés. A kiváló borok minőségét és ezzel párhuzamosan az értékét hivatott növelni. Megfelelő kezeléssel és…
Sok kérdést kaptunk arról, mely időszak a legkritikusabb a borkészítést szempontjából. A válasz egyszerű: a borkészítés kritikus folyamatok láncolata. „Ceterum censeo” … kizárólag kiváló szőlőből van esélyünk kiváló bort készíteni. A jó évjárat sem garancia azonban semmire, ha nem várjuk ki türelmesen a szőlő optimális beérését….
Sajnálatos módon elég sok „zöldség” jelenik meg a neten a különböző szőlő – és borfajtákról. Tegyünk egy kis rendet. Bowers és Meredith ( UC Davis ) 1997-es DNS – kutatási eredményei azt igazolják, hogy a cabernet franc és sauvignon blanc a XVIII. század körül kialakult…
Jó szőlőalapanyag nélkül nincs jó bor. A jó szőlőhöz az adott fajtához jól illő talajszerkezet és megfelelő klíma szükséges. Ha e feltételek optimálisan találkoznak, a megtermelt szőlőből kitűnő borokat készíthetünk. Gyakran találkozunk a kérdésekkel: Mi az oka annak, hogy bizonyos helyeken kialakult a bortermelés, máshol…
A magas szintű technológia alkalmazása a borászatban a köztudatban még mindig leginkább negatív érzéseket ébreszt. Ez talán érthető a jelenleg ötödik, hatodik és ennél is több X-üket taposó borszeretők körében, hiszen ők még a szocialista nagyipari borászatra is asszociálhatnak. Szeretnénk egy kicsit körül járni ezt…
Mi az oka, hogy a tölgyfából készült hordók mellett más fatípust nem, vagy csak nagyon ritkán használnak a borászok? Az égetett kishordóban történő erjesztés és érlelés a bort faspecifikus érzékszervi tulajdonságokkal egészíti ki. A leggyakrabban használt típusok a különböző tölgyek. Természetesen vannak, akik kísérleteznek például…
Mostanában egyre többet hallhatunk a nagyon divatosnak hangzó natúrborokról, de annál kevesebbet tudunk róluk. Ennek a borászati terméknek nincs pontos meghatározása. Nagyjából arról van szó, hogy a bort a lehető legkevesebb beavatkozással készítik el. E lépesek nagy része – a natúrbor szószólói mondják, nem mi…
Alapvetően 3 tölgyfafajtát használunk tölgyfahordó készítésre, amelyek botanikailag is különböznek egymástól. Quercus Alba – Amerikában őshonos Quercus Robur – Francia tölgy Querqus Petraea – Magyar tölgy A fa fajtákban alapvető különbség a fenol illetve tannintartalom, a különböző aromák mennyisége és összetétele. Az amerikai tölgy elősegíti…
A Jammertal Borbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Boraink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
ÜNNEPI NYITVATARTÁS🎄
JBB Látogatóközpont ünnepi nyitva tartása:
2025.12.20-án 20 óráig vagyunk nyitva 2025-ben utoljára.
2025.12.21. és 2026.01.31. között zárva leszünk.
JBB budaörsi Kiskereskedelmi Egységének ünnepi nyitva tartása:
2025.12.19. 15.00 óráig vagyunk nyitva.
2025.12.20 és 2026.01.04. között zárva leszünk.
JBB webshop: 2025-ben utolsó rendelési dátum:
személyes átvétel esetén (Budaörsön illetve Villányban) 2025.12.18. 16 óráig,
ettől eltérő átvételi mód esetén kérjük, hogy egyeztessenek Kollégáinkkal (minden rendelés kiszállítását megpróbáljuk megoldani, de a futárszolgálatok évvégi leterheltsége miatt mindenképp szükséges, hogy egyeztessünk).
2026-ban első rendelésfeldolgozási nap:
2026.01.06.
Köszönjük minden kedves Borvásárlónknak, hogy idén is a JBB borait választották felejthetetlen pillanataikhoz!