A 11 helyszínen zajló futball ünnepre mi is készültünk. A jó szurkolást és a kitűnő szórakozást szeretnénk elősegíteni az ajánlatunkkal.A 11 helyszínen zajló futball ünnepre mi is készültünk. A jó szurkolást és a kitűnő szórakozást szeretnénk elősegíteni az ajánlatunkkal. 2021. június 9-től a döntő napjáig,…
A rozé az elmúlt 10 évben nagyon népszerű borfajta lett. Azok számára akik, bár szeretik a rozét, de nem igazán tudják, mi is a különbség közte valamint a fehér és vörösborok között, egy kis áttekintést adunk. A rozé olyan kékszőlőből készült bor, melyet fehérborként erjesztünk…
Pillanatokon belül itt a nyár és álmodozunk a hosszú grillpartikról. A legtöbben tartanak a saját szervezéstől, mert macerásnak tűnik. Pedig pár tényezőre kell csak figyelnie és másnap zsebelheti is be a köszönő üzeneteket. Bár az időjárás elég hektikus mostanában, induljunk ki abból, hogy egy kellemes,…
Ahogyan már jeleztük, a Jammertal Borbirtok 2017-es évjáratú limitált szériás tétele, a Pinot Noir 2017 ez év május 17-től kerül kereskedelmi forgalomba. Ígéretünkhöz híven ezen a héten mutatjuk be új prémium borunk palack design – ját. A Pinot Noir 2017 a ritkaságokat felvonultató sorozatunk, az Ars…
Blogunkban elég sok szó esett a borkészítés különböző aspektusairól. Most arról szeretnénk szólni, milyen különleges folyamat egy nagy bor tudatos létrehozása. Első lépésként meg kell fogalmaznunk, mi a célunk. Milyen karakterű tételt akarunk készíteni egy adott vevőkörnek. érzékszervi minőségellenőrzés Ha ezt tisztáztuk, fel kell mérnünk,…
A Jammertal Borbirtok Koh-I-Noor 105.6 2012 bora a Mundus Vini Spring Tasting 2021 borversenyen aranyérmet nyert. A Mundus Vini-ről A MUNDUS VINI-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye. https://www.meininger-online.de/en/mundus-vini Az évente beküldött 11’ 000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége…
1985. augusztus 2-án a „Die Zeit” német hetilapban három újságíró közölt közös cikket „Savanyú szőlő, édes bűnök” címmel. Ezzel kezdődött: „A cukrozás és pancsolás olyan régi, mint a bor. Amit azonban a burgenlandiak kitalálták, az különösen gátlástalan: Bor – mérgező fagyállóval finomítva.” A hír bombaként…
E témával foglalkozó előző blogposztunkban kitértünk arra, hogy a „kézműves” kifejezés remek marketing fogás adott termékek iránti szimpátia felkeltésére. A gond ott kezdődik, hogy e szót újabban jelzőjeként is használják – pl. kézműves bor – anélkül, hogy valódi tartalma meg lenne határozva. Enélkül pedig nem…
A szőlőtermesztés őshazájának a transzkaukázusi térség tekinthető, ahol már Krisztus előtt négy-ötezer évvel ismerték a szőlőt. A szőlőkultúra a civilizációval együtt fejlődött, annak fokozódó népszerűsége a vizuális és írásbeli dokumentációk szerint az egyiptomi, görög és római kultúrában vitathatatlan, viszont a Római birodalom széthullása és az…