villány_pincészet címke bejegyzései


Mindenki kedvence, a merlot

Mindenki kedvence, a merlot

Boursiquot és munkatársai 2009-ben publikált tanulmánya szerint a magdeleine noire des charentes és cabernet franc fajták kereszteződése. A magdeleine noire des charentes fajta a XV. századtól létezett Észak-nyugat Franciaországban ( e területen ma nincsen borszőlő ültetvény ). Merlot-ról az első fellelhető említés 1784-ből származik, Bordeaux-ból,…

Elolvasom
Tévhitek és téveszmék a borászatban I.

Tévhitek és téveszmék a borászatban I.

Kézművesség az emberi erővel, kézi szerszámokkal, természetes eredetű anyagok felhasználásával végzett alkotó tevékenység, kézműves termék az így létrehozott termék. A borászatban a leginkább nyitott kérdés a „kézi szerszámokkal” kitétel. Ha ezt szigorúan megvizsgáljuk, akkor valószínűleg egyetlen, piacra termelő borászat sem nevezheti magát „kézműves borászatnak”. Ebben…

Elolvasom
Önök kóstolták: Cassiopeia Cabernet Franc 2011

Önök kóstolták: Cassiopeia Cabernet Franc 2011

Abban az örömben van részünk, hogy vásárlóink megtisztelnek minket a véleményükkel. Ez a piaci működésünk alapja, mert mi a vásárlók élményeire, benyomásaira és igényeire reagálunk.Egy újabb kóstoló-beszámoló érkezett hozzánk. Ákos, Győr     Sok bort kóstoltam itthon és külföldön, számos borkóstolón vettem részt, és, mivel nagyon…

Elolvasom
Designer bor: a döntés a borkedvelők kezében

Designer bor: a döntés a borkedvelők kezében

Akik folyamatosan és figyelmesen olvassák blogunkat, nagyon sok mindent megtudhattak eddig a világszínvonalú vörösborok előállításának kulisszatitkairól. Ezek az ismeretek fontosak, ha meg kívánjuk érteni a designer borászat jelentőségét és úttörő tevékenységét. alapanyagok pincerészlet Elmondtuk, hogy a magas minőség elérése a szőlőcsemete megfelelő helyen és módon…

Elolvasom
Mezőgazdaság és Valentin nap

Mezőgazdaság és Valentin nap

Bár egy borászat profitábilis működtetését számos üzleti kritikus tényező befolyásolja, alkalomadtán adunk némi betekintést szeretett olvasóinknak a historikus előzményekbe, mert fontosnak tartjuk, hogy mindent rendszerben lássunk. Az agráriumra teljesen jellemző volt a történelem során a hiedelmeken alapuló gazdálkodás is. A Bálint nap, azaz másképp Valentin…

Elolvasom
Önök kóstolták: Koh-I-Noor Cabernet Franc 2011

Önök kóstolták: Koh-I-Noor Cabernet Franc 2011

Folyamatosan abban az örömben van részünk, hogy vásárlóink és olvasóink kommentelnek, kérdeznek és megtisztelnek minket a véleményükkel. Egy újabb kóstoló-beszámolót hoztunk. András, Budapest Bevallom, régóta kerülgettem a bort, szűk baráti körben a vendégeimet egy sokszorosan díjnyertes borral akartam meglepni. Kíváncsi is voltam rá, mit neveznek a…

Elolvasom
Legyen Önnek is saját designer bora!

Legyen Önnek is saját designer bora!

A Jammertal Borbirtok lehetőséget teremtett arra, hogy egyéni vevők is saját igényeiknek megfelelő borokat állíthassanak össze. Ebbe a folyamatba személyesen is bevonjuk őket. Így, ha valaki saját képére formált világszínvonalú bort szeretne, melynek létrehozásában aktív szerepet játszott, nem kell egy borászatot felépítenie vagy vennie. Legyen…

Elolvasom
Kiváló bort választani, kóstolás előtt

Kiváló bort választani, kóstolás előtt

Meggyőződésünk, hogy ha a legjobbat várjuk, akkor valószínűleg idővel meg is kapjuk azt. Nem könnyű jó bort választani, mert a marketing beissza magát az ember bőrében. Különösen hazánkban számos felhype-olt borral találkozhatunk, amelyek ízlelést követően nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ahogy azt Choderlos de…

Elolvasom
Hogyan kóstoljunk bort?

Hogyan kóstoljunk bort?

Türelemmel. Ez az türelem annak szól, hogy nem kell mindent tudnunk, értenünk, megfejtenünk. Csak Ön van és a bor. Elvárásból keveset javaslunk, inkább igényeink legyenek. Megbecsüléssel. Vajon hány olyan italt vásárolunk nap mint nap, amelynek egy kortya 20 másodpercig tart, de az 3 évig készült?…

Elolvasom