villányi_borászok címke bejegyzései


„Nem elég csupán néhány jó bort készíteni, évtizedeken át kell kiemelkedőt alkotni”

„Nem elég csupán néhány jó bort készíteni, évtizedeken át kell kiemelkedőt alkotni”

Kövesdi Zsófia hosszú évek óta a Jammertal Borbirtok meghatározó alakja. Kiemelkedő szakmai felkészültségének és a szőlő őszinte szeretetének köszönhetően olyan Nagyborokat alkot, melyek stabil helyet biztosítanak a birtoknak a világ közvetlen élvonalában. De melyek egy főborász vezérelvei? Mi szükséges a sikerhez? Egyáltalán: milyen személyiség bújik…

Elolvasom
Villány tesz bennünket naggyá!

Villány tesz bennünket naggyá!

Elsősorban azt, aki él, és nem visszaél a világszínvonalú villányi kékszőlő terroir nyújtotta lehetőségekkel. A Villányi borvidék modern története finoman fogalmazva is tele van ellentmondásokkal. Nevezhetjük ezt „növekedési fájdalomnak” is, hiszen a felnőtté válás folyamata mindig nehéz. Viszont egy idő után fel kell nőni, akár…

Elolvasom
Rövid visszatekintés a 2022-es évjáratra az első újborok kóstolása után

Rövid visszatekintés a 2022-es évjáratra az első újborok kóstolása után

A 2022-es szüretünk tavaly augusztus 25.-én kezdődött a Jammertal Grand Rozé-nak szüretelt pinot noir leszedésével és október 26.-án fejeződött be az utolsó cabernet sauvignon fürtök begyűjtésével. Művelési szempontból az évjárat jó volt, az átlagosnál kevesebb gondot okoztak a szokványos szőlő-egészségügyi problémák. Szímminta Szőlészeti szempontból Janus-arcú…

Elolvasom
Robert Parker – The Wine Advocate értékelés

Robert Parker – The Wine Advocate értékelés

A nagy nemzetközi borversenyen elért kiemelkedő eredményeink után kíváncsiak voltunk, hogyan vélekedik a rólunk a borvilág talán legbefolyásosabb véleményvezére. A világ egyik legismertebb borkritikusa, Robert Parker alapította „ The Wine Advocate „ véleményt alkotott beküldött borainkról. A jelenleg forgalomban lévő Cassiopeia CF*CIH 2015 és a…

Elolvasom
Dining Guide interjú dr. Szűcs Róberttel, a Jammertal Borbirtok tulajdonosával

Dining Guide interjú dr. Szűcs Róberttel, a Jammertal Borbirtok tulajdonosával

„A világelső borunk egy óriási történet egész Villány számára” – Dining Guide interjú dr. Szűcs Róberttel, a Jammertal Borbirtok tulajdonosával „A Jammertal Birtokon immár húsz éve készítenek borokat dr. Szűcs Róbert tulajdonos irányítása alatt. Egészen idáig a marketingzajtól szinte teljesen visszahúzódva működtek, sok tekintetben újító…

Elolvasom
Szüreti helyzetkép Villányból 2021 szeptember végén

Szüreti helyzetkép Villányból 2021 szeptember végén

Kedves borbarátaink gyakran teszik fel nekünk a kérdést: „Milyen lesz az idei évjárat?” Ami biztos, eddig optimális volt a JBB számára a stratégiai fontosságú bordói fajták (merlot és cabernet) tekintetében. Azonban még mindig az út elején járunk, az elkövetkező 5 héten dől el minden. A…

Elolvasom
Koh-I-Noor és Cassiopeia: mi a különbség a kettő között?

Koh-I-Noor és Cassiopeia: mi a különbség a kettő között?

Sok vevőnk, előjegyzőnk és érdeklődő látogatónk kérését teljesítjük azzal, hogy megfogalmazzuk a JBB két vezető márkája, a Koh – I – Noor és Cassiopeia közötti különbséget. Kezdjük a legegyszerűbb tényekkel: Mindkét sorozat képviselői kizárólag prémium vörösborok a legjobb évjáratokból. Kékszőlőbeérésének szempontjából nem optimális évjáratban nem…

Elolvasom
A villányi terroir a Concours Mondial de Bruxelles 2021 sikerek fényében

A villányi terroir a Concours Mondial de Bruxelles 2021 sikerek fényében

A terroir – kissé leegyszerűsítve, de lényegileg – a szőlőfajta-talajszerkezet-klíma találkozása. Amennyiben egy adott fajta jól érzi magát a közegében, optimálisan képes fejlődni, úgy kiváló bor alapanyaga lehet. Ha nem, nincs sok esély belőle érlelt nagy borok előállítására. leszüretelt fürtök Mi most kifejezetten a fentebb…

Elolvasom
Üzlet és bor: mit jelent a Cassiopeia Merlot 2015 luxemburgi világelsősége?

Üzlet és bor: mit jelent a Cassiopeia Merlot 2015 luxemburgi világelsősége?

Mint ismeretes, a Concours Mondial de Bruxelles 2021 bor világversenyen birtokunk Cassiopeia Merlot 2015 tétele kapta az összes beküldött vörösbor közül a legmagasabb értékelési pontszámot, ezzel elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine címet. A sajtó és borbarát vásárlóink, követőink érdeklődésére megválaszoljuk a legtöbbet felmerülő…

Elolvasom